EXCLUSIEF: ‘Zielig zwak’: DHS-functionarissen van Trump dalen neer op Biden die 1.500 troepen naar de grens sturen

[ad_1]

Ambtenaren van het Department of Homeland Security (DHS) uit het Trump-tijdperk hebben het plan van president Joe Biden om 1.500 troepen naar de zuidelijke grens te sturen onder de loep genomen.

De volgorde van de troepen is “een zielig zwak vertoon van geweldloosheid dat niets zal doen in het licht van Joe Biden’s open grensbeleid, dat alleen maar ‘opener’ wordt met de verwijdering van Titel 42”, zei voormalig DHS-adjunct-secretaris Ken Cuccinelli. Dagelijks bellen op dinsdag.

Het Pentagon zet troepen in te midden van een verwachte golf van migranten nadat titel 42 – een COVID-19-beleid uit het Trump-tijdperk – op 11 mei afloopt. De zuidelijke grens heeft al een recordaantal ontmoetingen met migranten gezien onder de regering-Biden, en DHS-functionarissen van Biden hebben gewaarschuwd voor wat er gaat komen. (GERELATEERD: Biden zoekt meer dan $ 50 miljoen voor ‘onverwachte dringende’ behoeften van migranten en vluchtelingen)

Biden’s 1.500 troepen zullen voornamelijk “administratieve taken” uitvoeren en zullen geen interactie hebben met migranten, zei Karine Jean-Pierre, persvoorlichter van het Witte Huis, dinsdag.

Voormalig waarnemend DHS-secretaris Chad Wolf hekelde Biden’s “haast” om troepen te sturen, met het argument dat het bevel “aantoont dat de regering nog steeds geen samenhangende strategie heeft na meer dan 27 maanden in de humanitaire en veiligheidscrisis die hun beleid heeft veroorzaakt”.

Waarnemend plaatsvervangend stafchef voor DHS onder Trump, Lora Ries, vertelde de Daily Caller dat het besluit van Biden om troepen naar de zuidelijke grens te sturen samenvalt met een “nieuw optisch probleem” voor de administratie, en dat het bevel “te weinig, te veel” binnenkomt. “. laat voor de Amerikanen.

“De administratie maakt alleen een ‘show’ van toepassing als ze last heeft van een optisch probleem – denk aan 15.000 Haïtianen onder de Del Rio, [Texas], brug, buitenaardse wezens vervoerd naar Martha’s Vineyard, en wanneer de focus ligt op een groot aantal grensarrestaties. Na meer dan 6,5 miljoen onwettige arrestaties en meer dan 1,4 miljoen bekende ontsnappingen is de oproep van Biden voor 1.500 troepen aan de grens helaas te weinig, te laat voor de Amerikanen”, vervolgt Ries.

Venezolaanse en Nicaraguaanse migranten worden overgebracht door Border Patrol-agenten na het oversteken van de Rio Grande-rivier van Ciudad Juarez, in de staat Chihuahua, Mexico naar El Paso, Texas, Verenigde Staten om op 27 december 2022 politiek asiel aan te vragen. (HERIKA MARTINEZ/AFP via Getty Images )

Voormalig president Donald Trump heeft tijdens zijn regering duizenden Amerikaanse troepen naar de grens gestuurd om steun op te bouwen te midden van een inkomende karavaan van potentiële illegale migranten. In 2018, senator Kamala Harris kritisch Trump voor het sturen van troepen als “ongepast gebruik van de beperkte middelen van het land” en een “protest voor de televisiecamera’s”.

De troepen van Biden moeten worden ingezet om “alle kruisingen tussen toegangspunten te blokkeren”, zei Cuccinelli. “De eerste taak van ons leger is tenslotte om de invasie van Amerika te voorkomen. Helaas heeft Joe Biden deze invasie uitgenodigd en ontvangt hij deze met open armen.

“Deze aankondiging is duidelijk bedoeld om aan het Amerikaanse volk te ‘demonstreren’ dat deze regering iets doet; maar in werkelijkheid zal deze beslissing helpen om de behandeling van illegale vreemdelingen in het land verder te vergemakkelijken, ‘voegde Wolf eraan toe.

De regering-Biden heeft kritiek van DHS-functionarissen uit het Trump-tijdperk bestraft.

“Iedereen die kinderen uit de armen van hun moeder heeft gerukt of miljarden belastinggeld heeft uitgegeven aan een nutteloze muur die ze niet eens in vier jaar konden afmaken – laat staan ​​Mexico betalen – heeft niet veel geloofwaardigheid om hier commentaar te geven.” vertelde een ambtenaar van de Biden-administratie aan de beller.

De DHS-functionarissen van Trump schoten terug, waarbij Cuccinelli zei dat de regering een “prikkelende reactie bood van een kind dat weet dat hij verkeerd heeft gedaan”.

“Muren werken wanneer ze worden ondersteund door goed beleid en mannen en vrouwen die bereid zijn de toegang tot dit land te blokkeren of degenen die ons land binnenvallen snel terug te sturen naar Mexico. Joe Biden heeft opzettelijk muren onbruikbaar gemaakt door te voorkomen dat Border Patrol zijn werk doet terwijl hij onze grenzen opent,” zei Cuccinelli.

Ries voerde aan dat als de regering-Biden “echt om kinderen zou geven, het hun gevaarlijke en illegale immigratie zou voorkomen en hen niet zou uitbuiten voor politieke macht”.

“De regering-Biden heeft er bij ouders op aangedrongen zich van hun kinderen te scheiden en een historisch aantal van 371.000 niet-begeleide buitenlandse kinderen de grens over te sturen – tot nu toe verliest het tienduizenden en levert anderen uit aan sekshandelaren en misbruik van kinderarbeid”, voegde Ries eraan toe.

“De feiten spreken voor zich – de erfenis van deze regering zal de historische mensenhandel zijn van kwetsbare migranten van over de hele wereld, het verlies van meer dan 80.000 kinderen door ongecontroleerde sponsors, het volledige verlies van mankracht van de grenswacht en de moord op een generatie Amerikanen door middel van fentanyl die over een open en onveilige grens morst”, zei Wolf.[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top