EXCLUSIEF: Marco Rubio vraagt ​​de administratie van Biden om onderzoek te doen naar Ford Venture met een in China gevestigd bedrijf

[ad_1]

Republikeinse senator uit Florida. Marco Rubio vraagt ​​de regering-Biden om een ​​onderzoek in te stellen naar een joint venture tussen Ford Motor Co. en het in China gevestigde Zhejiang Huayou Cobalt Company, zo heeft The Daily Caller vernomen.

Rubio schreef dinsdag brieven aan de waarnemend commissaris voor douane en grensbewaking Troje MillerProcureur-generaal Merrick GarlandVoorzitter van de Securities and Exchange Commission Gary Genslerminister van Financiën Janet Yellen en minister van Handel Gina Raimondo, en staatssecretaris Antoine Blinken verzoeken om inlichtingen over de handelsovereenkomst. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: The Senses. Marco Rubio en Joni Ernst introduceren wetgeving om federale fondsen te weigeren aan TikTok-zakenpartners)

doorwaadbare plaats aankondiging een joint venture in maart met het Chinese mijnbouwbedrijf Huayou Cobalt en PT Vale Indonesia om een ​​nikkelverwerkingsfabriek op te zetten in Indonesië. Rubio uitte zijn bezorgdheid over de gevolgen voor de nationale veiligheid van de deal gezien de aanhoudende concurrentie van China met de Verenigde Staten

“In opmerkingen van 4 april 2023, vier dagen nadat een persbericht van Ford de joint venture een project onder de BRI van de VRC noemde, [U.S. Ambassador to Indonesia Sung] Kim vierde de deal door te zeggen: “Ik ben diep onder de indruk van al het werk dat is gedaan om dit partnerschap te realiseren”. In werkelijkheid maakt dit project Amerika afhankelijker van de VRC. Amerikaanse functionarissen zouden pogingen om de Amerikaanse strategische belangen te ondermijnen moeten veroordelen, niet goedkeuren’, schreef Rubio aan Blinken.

Huayou Senior Vice President George Fang beschreef het project als “een van de vlaggenschipprojecten van het Belt and Road Initiative”, het wereldwijde infrastructuurplan van China dat is ontworpen om zijn economische macht internationaal te vergroten, aldus de brief.Rubio maakt zich vooral zorgen over hoe Fords betrokkenheid met de BRI brengt de nationale veiligheid van de Verenigde Staten in gevaar. (GERELATEERD: senator Marco Rubio kiest partij voor vakbonden in lopend spoorgeschil)

“In het licht van de expliciete medeplichtigheid van Ford aan de BRI, een van de belangrijkste geopolitieke strategieën van Peking, vrees ik dat er personen binnen de uitvoerende leiding van Ford zijn die onderworpen zijn aan de CCP en optreden als niet-geregistreerde buitenlandse agenten van de VRC tijdens hun vergaderingen en outreach naar de VS. regeringsfunctionarissen. Ik dring er bij het Amerikaanse ministerie van Justitie op aan om te bepalen of dit het geval is en om passende juridische stappen te ondernemen tegen degenen die de FARA schenden”, schreef Rubio aan Garland.

Bovendien uitte Rubio zijn bezorgdheid over mogelijke implicaties voor de mensenrechten als gevolg van de goed gedocumenteerd gevallen van kinderarbeid en dwangarbeid in China.

“Ik verzoek respectvol om een ​​onderzoek naar de vraag of de joint venture van Ford zal resulteren in de invoer van goederen die geheel of gedeeltelijk zijn gemaakt door dwangarbeid of kinderarbeid”, zei Rubio tegen Miller.

Hij eiste dat Ford door de regering Biden ter verantwoording zou worden geroepen voor het ondersteunen van de geopolitieke ambities van China ten koste van de Amerikaanse economie en de nationale veiligheid.

“Ik hoop dat u zult werken om snel zo’n politiek mechanisme te implementeren om Ford verantwoordelijk te houden voor zijn samenwerking met mensenhandelaars en slavenhandelaren om de geopolitieke strategie van de VRC te bevorderen, ten koste van de Amerikaanse economische ontwikkeling en nationale veiligheid”, schreef Rubio aan Raimondo. en Yellen.

Ford reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top