Voormalig politieagent uit Minneapolis schuldig bevonden aan medeplichtigheid aan de moord op George Floyd

[ad_1]

Tou Thao, een voormalige politieagent uit Minneapolis, is veroordeeld voor zijn rol in de moord op George Floyd in mei 2020, zo blijkt uit gerechtelijke documenten.

Rechter Peter Cahill van Hennepin County maakte de beslissing maandagavond laat bekend en zei dat Thao schuldig was aan medeplichtigheid aan doodslag in de tweede graad en dat zijn veroordeling volgens gerechtelijke documenten op 7 augustus zal plaatsvinden. Thao’s veroordeling kwam drie jaar na de dood van Floyd, wat leidde tot gewelddadige landelijke protesten die enkele maanden duurden. (GERELATEERD: Twee rookie-officieren aangeklaagd voor de dood van George Floyd, getraind door Derek Chauvin, zegt advocaat)

Op 25 mei 2020 hielden vier agenten Floyd in bedwang terwijl voormalig politieagent Derek Chauvin uit Minneapolis zijn knie in Floyds nek drukte, waardoor Floyd moeilijk kon ademen. Chauvin werd uiteindelijk aangeklaagd en veroordeeld voor onder meer doodslag.

Thao was een van de drie andere officieren die ervan werden beschuldigd Floyd zijn burgerrechten te hebben ontnomen terwijl hij “geen medische hulp verleende”, aldus gerechtelijke documenten.

In deze hand-out van het Hennepin County Sheriff's Office poseert voormalig politieagent Tou Thao uit Minneapolis voor een foto nadat hij is beschuldigd van medeplichtigheid aan tweedegraads moord bij de dood van George Floyd.  De dood leidde tot rellen en protesten in steden in het hele land nadat Floyd, een zwarte man, op 25 mei in politiehechtenis in Minneapolis werd vermoord.

LOCATIE EN DATUM NIET GESPECIFICEERD: (NOOT VAN DE REDACTIE: Beste beschikbare kwaliteit) In deze hand-out, verstrekt door het Hennepin County Sheriff’s Office, poseert voormalig politieagent uit Minneapolis, Tou Thao, voor een foto nadat hij werd beschuldigd van medeplichtigheid aan tweedegraads moord bij de dood van George Floyd . T (Photo by Hennepin County Sheriff’s Office via Getty Images)

Hoewel Thao Floyd niet fysiek in bedwang hield, moedigde hij “de gevaarlijke terughoudendheid van Floyd door zijn collega’s aan, terwijl hij een menigte toegeruste omstanders in bedwang hield die officieren smeekten om medische hulp te verlenen”, aldus gerechtelijke documenten. Bovendien leek Thao zich bewust van het onvermogen van Floyd om te reageren en dat hij geen tekenen van vitaliteit meer vertoonde.

Thao weerhield ook “een brandweerman buiten dienst van Minneapolis van het verlenen van de medische hulp die Floyd zo hard nodig had” en haalde een apparaat terug dat bekend staat als een hobbel en dat had kunnen helpen om Floyds leven te redden, aldus de documenten.

“Thao’s acties waren des te onredelijker gezien het feit dat hij moest ingrijpen om het buitensporige gebruik van geweld door andere agenten te stoppen en dat hij was opgeleid om medische hulp te verlenen”, aldus de documenten.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top