‘Woedend’: Manchin ontkracht Biden’s eerste veto, zegt dat admin ‘radicale’ groene agenda boven de behoeften van het land stelt

[ad_1]

Democratische senator uit West Virginia. Joe Manchin heeft kritiek geuit op het eerste veto van president Joe Biden tegen een wetsvoorstel dat volgens hem de “drastische” wetgeving op het gebied van milieu en sociaal bestuur (ESG) van het ministerie van Arbeid ongedaan zou hebben gemaakt ten koste van de energie- en economische zekerheid van het land, aldus The Hill.

Biden tekende maandag zijn eerste veto op een wetsvoorstel dat “de pensioensparen van individuen in het hele land in gevaar zou hebben gebracht”. als gevolg bij CNN. ESG-wetgeving zou fondsbeheerders in staat hebben gesteld hun beleggings- en pensioenfondsen te monitoren, rekening houdend met factoren als klimaatverandering, als gevolg naar de regel. (VERWANT: ‘Kan onze economie doden’: Democratische senator slaat alarm over de klimaatregels van de regering Biden)

Het Huis stemde om de regel te schrappen met 216 tegen 204 stemmen, en de Senaat keurde de wetgeving goed met een eindstemresultaat van 54 tegen 50, als gevolg bij De Heuvel. Het congres zou een tweederde meerderheid nodig hebben om het veto op te heffen, wat onwaarschijnlijk is.

De Amerikaanse president Joe Biden houdt de State of the Union-toespraak tijdens een gezamenlijke zitting van het Congres in het Capitool op 7 februari 2023 in Washington, DC.

WASHINGTON, DC – FEBRUARI 07: De Amerikaanse president Joe Biden houdt de State of the Union-toespraak tijdens een gezamenlijke zitting van het Congres in het Capitool van de Verenigde Staten op 7 februari 2023 in Washington, DC. (Foto door Chip Somodevilla/Getty Images)

Manchin, naast Democratische senator uit Montana Jon Tester, stemde op 1 maart om de wetgeving te schrappen en beschuldigde het veto van Biden ervan gesteund te worden door een “progressieve agenda” die de behoeften van het land in gevaar bracht, als gevolg bij De Heuvel.

“Deze regering blijft haar radicale politieke agenda voorrang geven boven de economische, energie- en nationale veiligheidsbehoeften van ons land, en dat is absoluut woedend”, zei Manchin. “West-Virginiërs staan ​​onder toenemende druk terwijl we blijven herstellen van een eenmalige pandemie, de rekeningen betalen te midden van een recordinflatie en omgaan met de grootste grondoorlog in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog.”

“Ondanks een duidelijke, tweeledige verwerping van de regel door het Congres, kiest president Biden ervoor om de progressieve agenda van zijn regering boven het welzijn van het Amerikaanse volk te stellen”, zei Manchin volgens The Hill.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top