Californië zou ‘achterdeur’ kunnen gebruiken om het einde van dieselvrachtwagens in de VS te activeren, zeggen experts

[ad_1]

  • Een reeks regels voorgesteld door de Californische deelstaatregering zou het einde kunnen betekenen van nieuwe zware dieselvoertuigen in het hele land, dankzij een regelgevende “achterdeur”, vertelden experts maandag aan de Daily Caller News Foundation.
  • De regering-Biden is van plan Californië afstand te doen van zijn nieuwe regels, waardoor het strengere richtlijnen kan toepassen dan die uiteengezet in de federale schone luchtwet, meldde The Washington Post.
  • “Onze branche hoopt dat deze rapporten niet waar zijn”, zei Chris Spear, president en CEO van de American Trucking Association, in een verklaring tegen DCNF.

De door Californië voorgestelde regels om de uitstoot van zware voertuigen drastisch te beperken, zouden in feite kunnen leiden tot een landelijk verbod op de verkoop van nieuwe zware dieselvoertuigen, dankzij een “achterdeur” in de Clean Air Act, vertellen experts aan de Daily. .

De Environmental Protection Agency (EPA) zal Californië goedkeuren voorgestelde regelsdat zou vereisen dat alle nieuwe zware voertuigen – inclusief transporttrucks en bestelwagens – die na 2045 in de staat worden verkocht, volledig elektrisch of op waterstof rijden, The Washington Post gemeld Maandag, daarbij verwijzend naar drie mensen die bekend zijn met de plannen van het bureau. New York, New Jersey, Oregon, Massachusetts, Washington en Vermont beloofden allemaal om het voorbeeld van Californië in deze kwestie te volgen, een stap die volgens experts neerkwam op een landelijk verbod. (GERELATEERD: ‘Duurzame’ elektrische auto’s worden vernietigd door kleine schade)

“Het is een manier om de achterdeur toe te staan ​​- onder auspiciën van de Clean Air Act – voor Californië die normen stelt voor de Verenigde Staten”, zegt Dan Kish, senior fellow bij het Institute for Energy Research, bij DCNF.

De regels van Californië zouden aanzienlijk strenger zijn dan de federale regelgeving onder de Clean Air Act, en hun handhaving vereist dat de EPA de staat een speciale ontheffing verleent, meldde de Post. De staat zal strengere emissienormen invoeren voor alle zware voertuigen vanaf het modeljaar 2024, drie jaar eerder dan de meest recente regels van de Biden-regering, die van kracht worden in het modeljaar 2027.

Californië en de zes staten die naar verwachting zullen volgen, zijn samen goed voor ongeveer 20% van alle verkopen van zware voertuigen in de Verenigde Staten, meldde de Post. Zware elektrische vrachtwagens maakten in mei 2022 slechts 2,7% uit van alle vrachtwagens in de Verenigde Staten, als gevolg aan analistenbureau Wood Mackenzie.

“Dit is een unieke bepaling in de federale wetgeving die een enkele staat, natuurlijk een grote en machtige staat, Californië, met zijn markten, toestaat om in wezen de regulering van interstatelijke handel voor andere staten te dicteren”, aldus Steven Bradbury, een gedistingeerd mens bij de Heritage Foundation en voormalig advocaat van de regeringen Trump en George W. Bush, vertelde DCNF in een interview. “Als alleen Californië deze eisen zou mogen afdwingen, zou dat voldoende zijn om de hele markt… in die richting te duwen… omdat deze bedrijven geen verschillende sets vrachtwagens kunnen bouwen voor verschillende delen van het land. Dat doet het gewoon niet niet van betekenis.

De regering-Biden heeft van elektrische voertuigen een centraal onderdeel gemaakt van haar strategie voor de Verenigde Staten om tegen 2050 een netto nul-koolstofuitstoot te bereiken.

De Truck and Engine Manufacturers Association, die een coalitie van meer dan 30 vrachtwagen- en busfabrikanten vertegenwoordigt, voerde aan dat de nieuwe regels fabrikanten zouden dwingen de aanschaf van nieuwe voertuigen uit te stellen vanwege de stijgende brandstofkosten, aldus de Post. Dit zou op zijn beurt vrachtwagenchauffeurs aanmoedigen om minder efficiënte auto’s langer op de weg te laten, wat de milieuvoordelen in de weg staat, zegt de groep.

“Onze branche hoopt dat deze rapporten niet waar zijn”, zei Chris Spear, president en CEO van de American Trucking Association, in een verklaring tegen DCNF. Spear wees erop dat de industrie de uitstoot sinds 1998 met 98% heeft verminderd en nauw heeft samengewerkt met de EPA om al tientallen jaren “agressieve en haalbare” emissiereductieschema’s te ontwikkelen.

“Als de rapporten inderdaad kloppen, laten we niet vergeten dat dit niet de Verenigde Staten van Californië is”, zei Spear. “Staats- en federale regelgevers die samenwerken aan dit onrealistische lappendeken van regelgeving hebben geen idee van de werkelijke kosten van het ontwerpen, bouwen, produceren en bedienen van de vrachtwagens die hun boodschappen, kleding en goederen bezorgen, maar ze zullen zeker de pijn voelen wanneer deze fantasievolle projecties catastrofale verstoringen veroorzaken tot ver buiten de grenzen van Californië.

BERKELEY, CA - 18 FEBRUARI: Vrachtwagens rijden langs de Interstate 80 op 18 februari 2014 in Berkeley, Californië.  (Foto door Justin Sullivan/Getty Images)

BERKELEY, CA – 18 FEBRUARI: Vrachtwagens rijden langs de Interstate 80 op 18 februari 2014 in Berkeley, Californië. (Foto door Justin Sullivan/Getty Images)

De democratische gouverneur Gavin Newsom uit Californië ging maandag naar Twitter om de “gedurfde actie” van de staat te begroeten om “het voortouw te nemen” in deze kwestie, naar aanleiding van het rapport van de Post.

“Zware vrachtwagens zijn verantwoordelijk voor bijna een derde van de schadelijke luchtverontreinigende stoffen. We hebben gedurfde actie nodig”, zei Newsom in een Tweeter. “[California] zal opnieuw het voortouw nemen door het gebruik van dieselvrachtwagens uit te faseren.

Nadat Californië in 2022 regels had ingevoerd om de verkoop van auto’s op gas in de staat tegen 2035 te beëindigen, volgden de staat Washington en de Europese Unie dit voorbeeld en voerden soortgelijke regels in die de verkoop van nieuwe auto’s op gas stopten. Nieuwe regelgeving voor zware voertuigen zal naar verwachting de uitstoot van kooldioxide tegen 2050 met meer dan 307 miljoen ton verminderen, meldde de Post, daarbij verwijzend naar schattingen van de staat.

Hoewel de exacte tijdlijn voor goedkeuring van ontheffingen onbekend is, vertelde een EPA-woordvoerder aan de Post dat het bureau “zo snel mogelijk” werkt om beslissingen te nemen over alle ontheffingen die momenteel worden overwogen.

Noch de EPA, noch het kantoor van Newsom reageerden onmiddellijk op een DCNF-verzoek om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top