Biden tekent een tweeledig wetsvoorstel om Intel vrij te geven over de oorsprong van COVID-19

[ad_1]

President Joe Biden heeft maandag de tweeledige COVID-19 Origin Act van 2023 ondertekend om alle informatie over de oorsprong van het virus vrij te geven.

De wetgeving, ook bekend als S. 619, werd door beide huizen van het Congres aangenomen nadat het Amerikaanse ministerie van Energie en FBI-directeur Christopher Wray met respectievelijk “weinig vertrouwen” en een “gematigd vertrouwen” concludeerden dat COVID-19 waarschijnlijk afkomstig was van het Wuhan Instituut voor Virologie in Wuhan, China. De theorie van het laboratoriumlek werd lang gezien als een samenzwering door bedrijfsmedia en topgezondheidsfunctionarissen, wat leidde tot eisen voor meer transparantie.

“Vandaag ben ik verheugd wet S. 619, de ‘COVID-19 Origin Act of 2023’ te ondertekenen”, zei de president in een verklaring. stelling. “Ik deel het doel van het Congres om zoveel mogelijk informatie vrij te geven over de oorsprong van de coronavirusziekte 2019 (COVID-19). In 2021 heb ik de inlichtingengemeenschap opgeroepen om alle beschikbare hulpmiddelen te gebruiken om de oorsprong van COVID-19 te onderzoeken, en dat werk gaat door. We moeten de oorzaken van COVID-19 tot op de bodem uitzoeken om ervoor te zorgen dat we toekomstige pandemieën beter kunnen voorkomen.

“Mijn administratie zal doorgaan met het beoordelen van alle geheime informatie met betrekking tot de oorsprong van COVID-19, inclusief mogelijke links naar het Wuhan Institute of Virology. Bij het implementeren van deze wetgeving zal mijn administratie zoveel mogelijk van deze informatie vrijgeven en delen, in overeenstemming met mijn grondwettelijke bevoegdheid om te beschermen tegen de openbaarmaking van informatie die de nationale veiligheid zou schaden”, concludeerde de verklaring. (GERELATEERD: ‘Zou de president dit gewoon laten glijden?’: Doocy confronteert John Kirby over de oorsprong van COVID)

Republikeinse betekenis. Josh Hawley uit Missouri en Mike Braun uit Indiana hebben het wetsvoorstel op 2 februari opnieuw ingevoerd. 27, en de wetgeving werd unaniem aangenomen door de Senaat tijdens een stemming op 2 maart. De Tweede Kamer stemde op 10 maart unaniem in met dit voorbeeld.

De Chinese ambassade zou hebben maakte bezwaar tegen de wetgeving in een verklaring aan het kantoor van Hawley, waarin hij het Congres ervan beschuldigde China te willen politiseren en stigmatiseren.

“De beslissing van het Amerikaanse Congres toont simpelweg aan dat de Verenigde Staten steeds meer het verkeerde pad van politieke manipulatie inslaan. Het zogenaamde traceerbaarheidsrapport van de Amerikaanse inlichtingendienst is een poging om ‘de schuld van China te aanvaarden’. China de schuld geven voor zijn eigen falen om de epidemie te bestrijden’, zei regeringsfunctionaris Li Xiang. schrijven.[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top