‘Grote vertragingen’: wapenbezitters in New Jersey worstelen om verborgen draagvergunningen te krijgen na de historische SCOTUS-zaak

[ad_1]

  • Inwoners van New Jersey zitten gevangen in een achterstand van verborgen draagaanvragen na een baanbrekende zaak van het Hooggerechtshof in juni die tal van wapenwetten in het hele land schrapte.
  • Negen maanden na de uitspraak wachten nog “duizenden” inwoners op goedkeuring.
  • “Er zijn allerlei achterstanden, en het is een probleem dat in de hele staat bestaat”, vertelde Scott Bach, uitvoerend directeur van de New Jersey Pistol and Rifle Association, aan de New Jersey Monitor.

Duizenden inwoners worstelen om verborgen draagvergunningen te krijgen in New Jersey na een baanbrekende zaak van het Hooggerechtshof in juni die talloze wapenwetten in het hele land schrapte, volgens The New Jersey Monitor.

Er waren maar liefst 200.000 mensen verwacht een verborgen draagvergunning aanvragen in New Jersey na de beslissingdie de ‘speciale behoefte’-vereiste voor aanvragers teniet deed, maar negen maanden later wachten ‘duizenden’ inwoners nog steeds terwijl de staatspolitie van New Jersey (NJSP) verzoeken om aanvraaginformatie ‘negeert’, akkoordg bij de New Jersey Monitor. De achterstand, waaronder sommigen die al jaren wachten, lijkt tot stilstand te zijn gekomen, aangezien New Jersey momenteel veel gerechtelijke vacatures heeft, vergunningen afhankelijk zijn van lokale en autonome politiediensten en democratische wetgevers niet geïnteresseerd zijn om wapenbezitters te helpen.

“Er zijn allerlei achterstanden, en het is een probleem dat in de hele staat bestaat”, vertelde Scott Bach, uitvoerend directeur van de New Jersey Pistol and Rifle Association, aan de New Jersey Monitor.

Er zijn “achterstanden in elk type zaak en elke divisie vanwege een gebrek aan rechters”, vertelde de woordvoerster van de rechtbank, MaryAnn Spoto, aan de New Jersey Monitor. (GERELATEERD: Federale rechter oordeelt dat delen van New Jersey Gun Law ongrondwettelijk zijn)

Volgens de New Jersey Monitor moeten inwoners een verborgen draagvergunning krijgen voor elk vuurwapen dat ze verborgen willen dragen.

In juni volgde New Jersey zijn voorbeeld in New York en bijgestelde hun wetten voor verborgen vuurwapens om te voldoen aan de vereisten van de New York State Rifle & Pistol Association, Inc. v. Bruen stoppen. De bijgewerkte wet omvatte een vereiste voor “gevoelige locaties” die verborgen vervoer in scholen, openbare parken, gerechtsgebouwen, bars, privé-eigendommen en vele andere plaatsen verbood, waardoor aanhangers van het tweede amendement beweerden dat de wet in strijd was met de grondwet.

Ondanks vermeende grondwettelijke schendingen, schrapte de bijgewerkte wet de “speciale behoefte” -vereiste die inwoners verplichtte te bewijzen dat ze om een ​​specifieke reden een verborgen draagvergunning “nodig hadden”, en duizenden verzoeken volgden.

Republikeinse senator uit New Jersey. Ed Durr, die onlangs vast kwam te zitten in het aanvraagproces, vertelde de New Jersey Monitor dat zijn verborgen draagverzoek maanden duurde om te worden goedgekeurd.

Het aantal verborgen-carry-apps dat vastzit in het ongewisse is momenteel onbekend, aangezien de NJSP niet heeft gereageerd op vragen of de cijfers heeft bijgewerkt, volgens de New Jersey Monitor. Een woordvoerster van de democratische procureur-generaal van New Jersey, Matthew Platkin, zei dat er geen bron was om te zeggen hoeveel claims er waren ingediend nadat de bijgewerkte wet van New Jersey op 12 december was geïmplementeerd. 22.

“Het is geen universeel probleem. Als een stad van plan is om aan haar verplichting te voldoen, zou ze dat kunnen doen als ze dat echt zou willen en zou ze meer mensen aannemen. Veel jurisdicties nemen dit niet serieus en ze hebben het echt nodig”, vervolgde Bach.

Van het Bruen-besluit in juni tot de update van de verborgen carry-wet in december, heeft New Jersey volgens de New Jersey Monitor 11.298 verzoeken over de gehele staat ontvangen. In februari waren er nog ruim 800 aanvragen in behandeling.

De NJSP “heeft herhaalde verzoeken om informatie over het aantal verborgen draagvergunningen die zijn afgegeven door de lokale wetshandhaving genegeerd”, aldus de New Jersey Monitor.

De NJSP en de democratische regering van New Jersey. Phil Murphy reageerde niet meteen op de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top