Biden kiest partij voor Republikeinen, blokkeert de nieuwe misdaadwet van DC

[ad_1]

President Joe Biden heeft maandag een door de Republikeinen geleide maatregel ondertekend om een ​​versoepelde misdaadwet in Washington DC te blokkeren.

DC-misdaadwet genaamd “Council’s Revised Criminal Code Act of 2022” en aangenomen door de DC Council zou straffen hebben verlaagd voor een aantal geweldsdelicten, waaronder carjackings en overvallen. Huisrepublikeinen dienden in februari een resolutie van afkeuring in om te voorkomen dat de wet wordt uitgevoerd.

Biden had eerder beloofd dat hij de afkeuringsmaatregel zou ondertekenen als deze zijn kantoor zou bereiken, waarbij hij beloofde “de staat DC en het binnenlandse regime” te steunen, maar niet “de straffen voor carjackings te verminderen”.

De perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, zei dat Biden de maatregel zou ondertekenen omdat “hij de veiligheid van de inwoners van DC voorop stelt”.

WASHINGTON, DC – 28 FEBRUARI: Burgemeester Muriel Bowser (C) van Washington DC spreekt tijdens een persconferentie op 28 februari 2022 in Washington, DC. De burgemeester van Washington DC, Muriel Bowser, werd vergezeld door lokale en federale wetshandhavers om de veiligheidsmaatregelen te bespreken die in het district worden geïmplementeerd voorafgaand aan de State of the Union-toespraak van de Amerikaanse president Joe Biden en een mogelijk protest van vrachtwagenchauffeurs tegen maskermandaten. (Foto door Justin Sullivan/Getty Images)

De wet werd in januari tegengewerkt door de burgemeester van Washington, DC, Muriel Bowser, maar de raad verwierp later het veto met een stem van 12 tegen 1.

Bowser sprak zijn veto uit over de wet door jou de zorgen van inwoners van DC en “partners in de gemeenschap voor openbare veiligheid en strafrecht”. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: House, Senate GOP om ‘DC Home Rule’-stemming te lanceren om nieuwe districtscriminaliteitswet te blokkeren)

Het congres heeft de macht om alle wetten in Washington, DC te schrappen voordat ze wet worden, als gevolg aan de districtsclausule van de Grondwet.[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top