‘Ik kan niet tegen een grap’: Pence verdedigt Buttigieg-grap na aanleiding tot terugslag van het Witte Huis en liberalen


Voormalig vice-president Mike Pence heeft zijn “zwangerschapsverlof”-grap over minister van Transport Pete Buttigieg verdedigd nadat deze op verzet stuitte van liberale commentatoren en het Witte Huis.

Pence maakte grapjes over Buttigieg die vaderschapsverlof nam nadat hij een baby-tweeling had geadopteerd tijdens het jaarlijkse Gridiron-diner op zaterdag, waar opmerkelijke gasten traditioneel humoristische grappen maken over andere politieke figuren.

“Toen Pete’s twee kinderen werden geboren, nam hij twee maanden zwangerschapsverlof, waar duizenden reizigers strandden op luchthavens, het luchtverkeerssysteem werd stilgelegd, vliegtuigen bijna met elkaar in botsing kwamen. Ik bedoel, Pete Buttigieg is de enige persoon in de menselijke geschiedenis die een kind en alle anderen hebben een postpartumdepressie’, zei Pence. De grap lokte reacties uit van de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, en opmerkelijke liberale commentatoren, waaronder “The View” co-hosts, die haar ervan beschuldigden “homofoob” te zijn.

‘Het Gridiron-diner is een braadstuk. Ik kreeg veel grappen over mezelf, en ik kreeg veel grappen over Republikeinen en Democraten”, zei Pence donderdagavond tegen verslaggevers. als gevolg bij Fox News. “Het enige waar ik me mee kan identificeren, is dat Pete Buttigieg niet alleen zijn werk niet kan doen, hij kan ook niet tegen een grapje.”

Jean Pierre gezegd The Washington Blade, een pro-LGBTQ nieuwsuitzending, zei dat de grap “homofoob” en “beledigend” was en riep de voormalige vice-president op om zijn excuses aan te bieden. Chasten Buttigieg, de echtgenoot van de transportsecretaris, bekritiseerde de grap in zowel een tweet van 13 maart als in de aflevering van donderdag van “The View”.

“Een eerlijke vraag voor jou, @Mike_Pence, na je poging tot grap dit weekend. Als uw kleinkind te vroeg werd geboren en op twee maanden oud aan een beademingsapparaat werd gelegd – zijn kleine vingers wikkelen zich om de uwe terwijl de monitoren op de achtergrond piepen – waar zou u dan zijn? zei Buttigieg.

De co-hosts van “The View” slaagden Pence voor het maken van een vermeende “vreselijke grap” tijdens het deel van de show op dinsdag. Tijdens hun panel op vrijdag verdedigden de co-hosts de vermeende grap van actrice Jane Fonda toen ze opriep tot de “moord” op politici en pro-life activisten. (GERELATEERD: Pence-woordvoerder reageert op Jean-Pierre voor het beschuldigen van voormalige VP van het maken van een ‘homofobe’ grap)

“De grap was verschrikkelijk!” riep co-host Whoopi Goldberg. “De grap was verschrikkelijk.”

“Hij heeft een grappenmaker nodig”, zei co-host Joy Behar.

Pence-woordvoerder Marc Short genaamd op het Witte Huis om “valse verontwaardiging” te besparen en beschuldigde hen ervan hypocriet te zijn nadat minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een grap over joden had gemaakt.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top