Trump leidt nipt DeSantis met Republikeinen in Florida: POLL


Voormalig president Donald Trump leidt ternauwernood de Republikeinse gouverneur van Florida. Ron DeSantis in een hypothetische presidentiële voorverkiezing van de GOP in Florida, volgens een nieuwe peiling van het Emerson College.

Trump kreeg 47% van de stemmen vergeleken met 44% voor DeSantis, terwijl geen enkele andere kandidaat meer dan 4% behaalde. vroeg Emerson zich af. In een algemeen verkiezingsspel staat president Biden op 44% gelijk met Trump en achter DeSantis op 43% tot 46% met de kiezers in Florida. (GERELATEERD: Trump beraamt de laatste aanval op DeSantis met een diepe duik in zijn verleden)

Van de ondervraagde kiezers in Florida keurt 51% het werk goed dat DeSantis als gouverneur doet en 42% keurt hem af. De goedkeuring van de baan van president Biden is 40%, waarbij 53% van de ondervraagde kiezers in Florida de werkprestaties van Biden afkeurt.

Als de voorverkiezingen blijven betwisten tussen Trump, de voormalige Republikeinse gouverneur van South Carolina. Nikki Haley en zakenman Vivek Ramaswamy, 69% van de DeSantis-kiezers zou Trump steunen en 20% zou Haley steunen, registreerde Emerson.

“Bijna een jaar verwijderd van de presidentiële voorverkiezingen in Florida, zijn DeSantis en Trump in een tweerichtingsrace voor de Republikeinse nominatie, statistisch aan elkaar gebonden. Aangezien 90% van de Republikeinse kiezers DeSantis goedkeurt, vertaalt dit zich niet in een firewall van steun voor de voormalige president voor nominatie in hun thuisstaat”, zegt Spencer Kimball, uitvoerend directeur van Emerson College Polling.

De enquête werd gehouden van 13 tot 15 maart met 1.153 geregistreerde kiezers in Florida en een foutmarge van 2,8% in beide richtingen. Gegevens werden verzameld van een representatieve steekproef met behulp van vaste lijnen, sms, e-mail en een online panel.

DeSantis zal naar verwachting het Republikeinse presidentiële veld betreden en zal waarschijnlijk de meest geduchte uitdager van Trump zijn, gebaseerd op verschillende staats- en nationale peilingen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top