FEITEN CONTROLEREN: Is er een noodbevel en gerechtelijk bevel betekend aan de WIE?


Een publicatie gedeeld op Instagram beweert dat een noodbevel en een gerechtelijk bevel zijn betekend aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en verschillende andere beklaagden.

Vonnis: onjuist

De beschuldiging is vals. Er is geen bewijs om de vermeende claim te ondersteunen.

Feiten controleren:

De WHO heeft gezegd dat COVID-19 zich “op een overgangspunt” bevindt, hoewel het volgens de WHO nog steeds een wereldwijde noodsituatie op gezondheidsgebied is CNN. De directeur van het bureau, Dr. Tedros Ghebreyesus, zei dat het vinden van de oorsprong van het virus een “morele verplichting” is. VOA Nieuws gemeld.

De Instagram-post beweert dat alle constitutionele wetshandhavingsinstanties, inclusief Interpol, de opdracht hebben gekregen om degenen die bij de WHO werken en de andere beklaagden die in de rechtszaak worden genoemd, te arresteren en op te sluiten.

“BREAKING NEWS: Er is een noodbevel en gerechtelijk bevel uitgevaardigd aan de WHO en alle hieronder genoemde criminele beklaagden om onmiddellijk te stoppen met een criminele samenzwering om misdaden te plegen, oorlogsmisdaden, genocide, misdaden tegen de menselijkheid en deze te arresteren en op te sluiten criminele beklaagden’, beweert de Instagram-post, die meer dan 1000 keer is geliket.

De beschuldiging is vals. Er is geen geloofwaardig rapport wat suggereert dat de WHO een noodbevel en een gerechtelijk bevel heeft ontvangen. Evenzo verschijnt de klacht niet op de website ook niet gecontroleerd sociaal media rekeningen. Bovendien Interpol sprak niet in het openbaar de vermeende claim.

Het verzoek lijkt afkomstig te zijn van een Di 7 tweets gepost door social media-gebruiker @SpartaJustice. De tweet noemt Microsoft-oprichter Bill Gates en zijn ex-vrouw Melinda, oprichter en voorzitter van het World Economic Forum Klaus Schwab, de Russische president Vladimir Poetin, voormalig president Donald Trump en de Canadese premier Justin Trudeau op de lijst van beklaagden.

Het bericht eindigt met een verklaring toegeschreven aan “Rechter Pascal Najadi”, die aangeeft dat de beklaagden binnenkort zullen worden gearresteerd. (GERELATEERD: Heeft de Wereldgezondheidsorganisatie een memo uitgebracht over ‘Fase I’ van de Grote Reset?)

A zoeken op sleutelwoorden omdat de zogenaamde rechter geen enkel resultaat geloofwaardig maakt. Echter, een volgende zoekopdracht naar “Pascal Najadi” onthuld hij is een Zwitserse investeringsbankier.

Check Your Fact heeft contact opgenomen met de WHO en Interpol voor commentaar en zal dit artikel dienovereenkomstig bijwerken als het er een ontvangt.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top