‘Een nationale ramp’: Republikeinen verscheuren de ‘schandalige’ mogelijke aanklacht van Trump


Republikeinen verscheurden zaterdag de mogelijke aanklacht van voormalig president Donald Trump en noemden deze in meerdere Twitter-berichten “schandalig” en “politiek gemotiveerd”.

“Een aanklacht tegen Trump zou een nationale ramp zijn. Het is onAmerikaans voor de regerende partij om politiemacht te gebruiken om politieke rivalen te arresteren”, zei de Republikeinse presidentskandidaat Vivek Ramaswamy. getweet. “Als een Republikeinse aanklager in 2004 een campagnefinancieringstactiek had gebruikt om de toenmalige kandidaat John Kerry te arresteren terwijl Bush en Cheney aan de macht waren, zouden liberalen vals hebben geschreeuwd – en terecht.” (GERELATEERD: ‘partijdige aanklagers’ op alle regeringsniveaus proberen het bod van Trump in 2024 te stoppen, zegt Tucker Carlson)

Trump voorspelde dat hij aanstaande dinsdag op zaterdagochtend zou worden gearresteerd functie op sociale waarheid. De openbaar aanklager van Manhattan, Alvin Bragg, heeft een ontmoeting gepland met wetshandhavers om de arrestatie te coördineren op beschuldigingen in verband met een vermeende uitbetaling van $ 130.000 aan pornoster en gerapporteerde minnares Stormy Daniels. als gevolg bij Fox News.

“Principes gaan verder dan partijdigheid. Laat het Amerikaanse volk beslissen wie regeert”, vervolgde Ramaswamy. “Dit markeert een donker moment in de Amerikaanse geschiedenis en ondermijnt het vertrouwen van het publiek in ons kiesstelsel zelf. Ik roep de officier van justitie van Manhattan op om deze actie te heroverwegen en partijdige politiek opzij te zetten in dienst van het behoud van onze constitutionele republiek.

“Hier gaan we weer – een schandalig machtsmisbruik door een radicale aanklager die gewelddadige criminelen laat lopen terwijl hij zijn politieke wraak op president Trump nastreeft”, zei huisvoorzitter Kevin McCarthy. getweet. “Ik roep de bevoegde commissies op om onmiddellijk te onderzoeken of federale fondsen worden gebruikt om onze democratie te ondermijnen door zich te mengen in verkiezingen met politiek gemotiveerde vervolgingen.”

“De op handen zijnde aanklacht tegen president Trump in New York moet worden behandeld zoals die is: een politiek gemotiveerde vervolging op basis van een gespannen en ingewikkelde juridische theorie”, zei de Republikeinse vertegenwoordiger. Chip Roy uit Texas functie op Twitter. “Dit toont duidelijk het gevaar aan van een gepolitiseerd ‘rechtssysteem’ dat wordt (wordt) bewapend tegen ALLE Amerikanen.”

Andere Republikeinse leden van het Congres gebruikten Twitter om de mogelijke aanklacht op te blazen en zeiden dat Bragg met twee maten meet.

“Door Soros gefinancierde aanklagers die @realDonaldTrump willen opsluiten, laten gewelddadige criminelen vrij rondlopen en terroriseren New York City”, zei de Republikeinse vertegenwoordiger. Lance Gooden uit Texas functie. “Er is een set regels voor democraten en gewelddadige criminelen, en een andere set regels voor de rest van ons.”

“De recente aankondiging en flagrante politiek gemotiveerde aanval op @realDonaldTrump door AG Bragg uit New York is PRECIES wat Amerikanen verwachten”, zei de Republikeinse vertegenwoordiger. Cory Mills uit Florida getweet. “Toen mildheid tegenover misdaad, geen hervormingsbeleid voor borgtocht voor gewelddadige misdadigers, maar richt zich op een Fmr. President. #BananaRepublic”

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top