Big Tech belooft miljarden voor ‘raciale gerechtigheid’ tijdens BLM-protesten. Nu ontslaan ze duizenden


De grootste technologiebedrijven van Amerika hebben gezamenlijk miljarden toegezegd aan verschillende doelen die gericht zijn op het bevorderen van raciale gerechtigheid en de Black Lives Matter-beweging na de moord op George Floyd. Nu de technische industrie een pak slaag krijgt, ontslaat het een aanzienlijk deel van zijn personeelsbestand en sluit het vacatures.

Sinds het hoogtepunt van de Black Lives Matter-beweging in 2020 hebben Amazon, Apple, Facebook, Google en Microsoft sinds 2020 ten minste $ 5 miljard toegezegd aan non-profitorganisaties en bedrijfsplannen gericht op raciale gelijkheid. als gevolg naar gegevens die zijn verzameld door de Claremont BLM Funding Database. Bedrijven hebben de afgelopen maanden tienduizenden werknemers ontslagen te midden van inflatie, hoge rentetarieven en angst voor een mogelijke recessie. als gevolg bij CNBC Nieuws.

Na de moord op George Floyd door de politie in mei 2020 en de daaropvolgende landelijke protesten, hebben veel bedrijven toegezegd de BLM-beweging financieel te steunen en systemisch racisme en raciale ongelijkheid aan te pakken; in augustus 2021 zegden de grootste bedrijven van Amerika samen 49,5 miljard dollar toe aan de beweging, als gevolg tot op heden samengesteld door de Washington Post.

Amazon, wie beloofd een totaal van $ 169,5 miljoen voor BLM-gerelateerde oorzaken, begon in januari met het ontslaan van 18.000 werknemers in de grootste personeelsvermindering ooit, volgens CNBC. Het bedrijf heeft verschillende groepen gefinancierd inbegrepen Black Lives Matter, het Brennan Center for Justice, de American Civil Liberties Union (ACLU) en vele anderen. (GERELATEERD: Diversiteitsbanen drogen op naarmate grote bedrijven de broekriem aanhalen)

“Black lives matter. We zijn solidair met onze zwarte werknemers, klanten en partners en zetten ons in om te helpen een land en een wereld op te bouwen waar iedereen waardig en zonder angst kan leven”, aldus het bedrijf. schrijven in het persbericht van 2020.

Facebook beloofd om vanaf 2021 $ 1 miljard per jaar uit te geven aan “zwarte en diverse leveranciers”, wat betekent dat ze $ 2 miljard aan toezeggingen voor deze toezegging hebben bereikt. Het bedrijf heeft ook beloofd om $ 100 miljoen te investeren in kleine zwarte bedrijven, zwarte makers en non-profitorganisaties die de zwarte gemeenschap dienen.

Facebook gaf in totaal $ 5 miljoen aan het Equal Justice Initiative, het Thurgood Marshall College Fund en het Innocence Project, $ 10 miljoen aan groepen voor raciale gerechtigheid in het algemeen, $ 10 miljoen aan een Black Gaming Creator Program en $ 25 miljoen om zwarte videomakers te ondersteunen via een Facebook-pagina gemaakt door zwarte werknemers om de stem van de gemeenschap te laten horen.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, zal zijn ontslaat 10.000 werknemers en sluit 5.000 vacatures, volgens een aankondiging op dinsdag. Volgens CNBC ontsloeg het bedrijf eerder 13% van zijn personeel, of meer dan 11.000 werknemers, in de grootste ontslagen ooit die in november begonnen.

Volgens CNBC kondigde Google plannen aan om in januari 12.000 werknemers te ontslaan; het bedrijf heeft geeft en heeft sinds 2020 in totaal $ 370 miljoen toegezegd aan BLM-gerelateerde doelen. belooft inclusief $ 12 miljoen aan groepen die raciale ongelijkheid willen aanpakken, evenals $ 25 miljoen aan advertentiesubsidies aan dergelijke groepen, $ 3 miljoen om de zwarte onderwijskloof te dichten, en een “economisch kansenpakket van $ 175 miljoen voor zwarte bedrijven.

Google heeft ook toegezegd elk jaar ten minste $ 1 miljard uit te geven aan leveranciers die eigendom zijn van verschillende eigenaren, waaronder $ 100 miljoen aan bedrijven in zwarte handen.

Google-topman Sundar Pichai maakte er een reeks van verplichtingen tot raciale gelijkheid namens het bedrijf in de zomer van 2020, inclusief het invullen van 30% van de leidinggevende posities met “ondervertegenwoordigde groepen” tegen 2025 en “[doing] meer om vertegenwoordigingsuitdagingen aan te pakken en zich te concentreren op het aannemen, behouden en promoveren op alle niveaus.

Microsoft, dat heeft geeft of in totaal $ 246 miljoen toegezegd aan BLM en rasgerelateerde doelen, 10.000 arbeiders ontslaan, als gevolg naar een aankondiging in januari. Het bedrijf heeft 51 miljoen dollar toegezegd aan het strafrecht, inbegrepen $ 250.000 aan de Black Lives Matter Global Network Foundation.

Appel beloofd een totaal van $ 130 miljoen via zijn Racial Equity and Justice Initiative, met fondsen bestemd voor academische en belangenbehartigingsprojecten gericht op “[dismantling] structuren die ongelijkheid en institutioneel racisme in stand houden. Het bedrijf heeft geen massaontslagen gemaakt zoals andere grote technologiebedrijven, maar het is recent vertragen over aanwervingen en bonussen en andere fiscale verkrappingsmaatregelen hebben geleid tot speculaties over mogelijke ontslagen.

Amazon, Apple, Google en Microsoft hebben niet gereageerd op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation. Amazon gaf geen commentaar voordat dit verhaal werd gepubliceerd, en Meta verwees de DCNF naar zijn persberichten en weigerde verder commentaar te geven.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top