Biden poseert voor een foto met een lid van China’s vermeende Intel Front-groep tijdens de Los Angeles Gun Control Rally


President Joe Biden poseerde voor een foto met een lid van een vermeende inlichtingengroep van de Chinese Communistische Partij (CCP) nadat hij deze week een toespraak had gehouden over wapenbeheersing, zo blijkt uit analyse van de beelden van de gebeurtenis door de Daily Caller News Foundation.

bidden aankondiging een uitvoerend bevel om “het aantal antecedentenonderzoeken vóór wapenverkoop te verhogen” in Monterey Park, Californië, op dinsdag voordat een foto werd gemaakt met Ma “Derek” Shurong, Fox News-beelden van het evenement onthuld. Maar het staat vermeld als lid van de China Overseas Exchange Association (COEA) tussen 2017 en 2019, volgens de website van de groep. Maar hij is lijst zoals het starten van een vijf jaar positie bij de China Overseas Friendship Association (COFA) in 2019, onthulde de Daily Caller New Foundation onlangs.

Naast openbaar beschikbare COEA- en COFA-ledenlijsten, die beide Ma als “directeur” vermelden, afbeeldingen van Chinese overheid-gecontrolleerd CCTV-media show Maar tijdens de COEA-bestuursvergadering in Peking op 28 september 2017 heeft de DCNF bepaald.

Verschillende Chinese inlichtingenexperts vertelden onlangs aan de DCNF dat de COEA en COFA, die samengevoegd dient vanaf 2019 de United Front Work Department (UFWD), CCP”informatie Service“die zoon “beïnvloedingsoperaties” en “inlichtingenvergaring” in het buitenland, volgens de US-China Economic and Security Review Commission (USCC). (GERELATEERD: Dem Rep ontkent lidmaatschap van organisaties met vermeende banden met Chinese inlichtingendiensten, maar foto’s en documenten suggereren anders)

Tijdens de bijeenkomst in Los Angeles baande Biden zich een weg door de menigte terwijl hij stopte en een paar woorden met Ma wisselde en glimlachte terwijl er foto’s werden gemaakt, zoals te zien is in beelden van Fox News.

vertegenwoordiger De Californische democraat Judy Chu hield ook een toespraak tijdens het evenement van dinsdag, beelden van Fox News show.

“Het is alsof de aanslag in Monterey Park een aanval op Aziatisch Amerika was”, zei Chu in haar toespraak, hoewel ze vergat te vermelden dat de schietpartij in Monterey Park was gepleegd door een Aziatische man.

Chu is onlangs onder de loep genomen vanwege zijn banden met vermeende UFWD-frontgroepen en hun respectieve leden, waaronder Ma. nieuws rapporten.

Tussen 2009 en 2022 schonk Ma $ 3.975 aan Chu, een periode die gedeeltelijk overlapt met Ma’s lidmaatschap van zowel COEA als COFA, ook campagnefinancieringsgegevens. laten zien.

[Image created by the Daily Caller News Foundation, screenshots from Fox News, AMTV, Huaxia]

[Image created by the Daily Caller News Foundation, screenshots from Fox News, AMTV, Huaxia]

In oktober 2022 schonk Ma volgens de campagnefinancieringsgegevens $ 900 aan de campagne van de burgemeester van Los Angeles, Karen Bass.

Maar ook deelgenomen aan een persconferentie met Bass en Rep. Chu op 10 september 2022, als gevolg naar AMTV-beelden van het evenement. Op de persconferentie stond Ma glimlachend naast Bass terwijl ze onder andere beloofde “de vertegenwoordiging van Aziaten bij de politie van Los Angeles te vergroten”.

Voorafgaand aan het evenement van dinsdag in Monterey Park, ontmoette Bass Biden op LAX Airport toen hij landde, NBC News gemeld.

Bass’ interacties met vermeende UFWD-frontgroepen kregen onlangs kritiek na een Washington Free Beacon-rapport onthuld de burgemeester van Los Angeles had in februari een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Chinese People’s Association for Friendship with Foreign Countries (CPAFFC). In 2020, het ministerie van Buitenlandse Zaken aangesteld CPAFFC als een “gelieerde onderneming” van de UFWD, noemde het een organisatie “belast met het coöpteren van subnationale regeringen” die probeert “op kwaadaardige wijze staats- en lokale leiders te beïnvloeden om de [China’s] wereldagenda.”

Gedurende de maand februari ontmoeting met CPAFFC, Bass en de vermoedelijke voorzitter van de frontgroep, Lin Songtiannaar verluidt gesproken over “het stabiliseren en verbeteren van de betrekkingen tussen China en de VS”, meldde de Washington Free Beacon.

Naast CPAFFC heeft Bass ook banden met vermeend UFWD-frontgroeplid Dominic Ng, de Directeur van de oostelijke Westelijke Jordaanoever. Bass benoemd tot Ng ere-covoorzitter van haar Burgemeester Transitie Adviesteam de dec. 6, als gevolg op de website van de stad Los Angeles.

Net als Ma werd Ng tussen 2013 en 2017 vermeld als de “uitvoerend bestuurder” van COEA en werd vermeld als houder van dezelfde titel bij COFA vanaf 2019, meldde DCNF op 2 februari. 9.

Een woordvoerder van de oostelijke Westelijke Jordaanoever vorderingen dat Ng gewoon een “ere” -positie bekleedde op “uitvoerend directeursniveau” bij het COEA, en in 2014 vertrok onder vermelding van “niet-participatie”. East West Bank beweerde ook dat Ng “later was uitgenodigd om lid te worden van ‘COFA’, maar “de uitnodiging afsloeg en niet wist dat zijn naam op de ledenlijst op de website van de vereniging stond totdat dit door recente berichtgeving in de media werd onthuld”. als gevolg tot febr. 25 bankafschrift.

Net als bij Ma schonk Ng $ 1.500 aan Karen Bass voor burgemeester 2022, zo blijkt uit de gegevens van de campagne voor fondsenwerving.

Ng heeft ook gedoneerd $ 100.000 aan het Biden Victory Fund en $ 35.500 aan het Democratic National Committee in 2020, het jaar voor Biden aangesteld de bankier om te dienen als de Amerikaanse vertegenwoordiger bij de Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC), volgens campagnefinancieringsgegevens.

Het Witte Huis, Chu en Bass hebben niet onmiddellijk gereageerd op het verzoek om commentaar van de DCNF. Maar hij reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top